сряда, 21 септември 2011 г.

Торта судоку

Публикувано от Unknown в 22:16
         За рожденият ден на моят вуйчо, имах няколко варианта за изпълнение на тортата.Както винаги, когато обмислям какъв ще е дизайна, се съобразявам с интересите, хобито, професията или нещо друго, което е индивидуално за човека за когото ще е предназначена тортата.Казах си:"С вуйчо Мони това ще е  лесно!"
- имаше много варианти,но пък и от там дойде объркването ми в един момент, на какво да се спра.
          В нашата фамилия той е известен кулинар- неговите ястия и гозби са ненадминати по вкус и изпълнение.Напоследък е известен и под кодовото име "Хер дедо", защото приготвя най- вкусните манджички за неговият внук Ивко и сладката внучка Ана.Та,единият вариант за тортата бе свързан с кулинарията.
          Вариант 2-реших да е малък макет на страхотната детска площадка,която той направи на вилата, за тримата най-малки попълнения във фамилията ни. Следващият вариант на дизайн си представях да е свързан с неговата професия- работеше като фадромист. Освен това вуйчо ми е страхотен генератор на знания-каквото и да го попиташ,има информация за всичко- та можех и една енциклопедия да спретна.Също така много му се отдават електрото,строителството,градинарството,абе Майстор си е ..имаше варианти много.В един момент си мислех даже  и за шесторъкия Шива,който да олицетворява всичките му умения и таланти. До последно се чудех какво,какво?.....
     Моята братовчедка Дани, помести в блога си, невероятната картичка, която беше направила за своя баща.Хрумна ми да направя нейно тортено копие.Съвсем се обърках.......И когато вече съвсем не знаех каква торта да направя,нета ми даде едно жокерче с тази торта на Мина Бакалова,която много уважавам и харесвам като спец в тортоправенето.Нейната торта  ме подсети за едно хоби на вуйчо ми, а именно решаването на судоку.Не исках да копирам,но тортата ми хем прилича на тази на Мина, хем носи своята индивидуалност.Естествено направих вита торта със сметанов мус за торти,гарниран с пресни резанчета нектарини. Тортата беше поднесена заедно с подаръкът направен от мъжът ми- плот за шах от дърво.Та подарихме 2 игри.
         Изненадата беше повече от голяма :) всички се чудеха как съм се сетила за судокуто( явно са очаквали друго хихихи)Условието бе- да се реши судокуто.Но всички толкова напираха за тортата,че нямаше време за решаване, а за бързо разрязване на парчетата торта.


С пожелние за много здраве и щастие,вкусни гозби и прекрасни моменти с любимите хора!

3 коментара on "Торта судоку"

fedora on 22 септември 2011 г. в 2:52 каза...

Ама колко е щастлив вуйчото :))
Тази усмивка е гарант, че си се справила перфектно! :)
Хубави празнични дни :)

dashick on 26 септември 2011 г. в 0:02 каза...

Тортата беше страхотна! А тези снимки, които си сложила са толкова готини, че всеки път ме разсмиват като гледам Симеон как се замисля и започва да решава судокуто:))) Той много е искал да ти напише коментар тук, но нали няма профил и не е могъл

Unknown on 26 септември 2011 г. в 5:30 каза...

Много благодаря! Симо,може да пише колкото си иска без проблем-възможно е и без профил! Но и без да го направи знам и видях колко беше изненадан и радостен.Това е най-голямата награда за труда ми!

Публикуване на коментар

 

Cakewish Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez