петък, 10 юни 2011 г.

Влакче за Ивко

Публикувано от Unknown в 5:41 2 коментара
На 10 февруари 2010г. се появи на белият свят,жаден за живот и с песен на уста, моят прекрасен племенник Иво.Събитието беше много специално за мен,защото моята любима братовчедка Дани, ставаше майка за първи път и в същото време за първи път и аз ставах леля.Каква ли ще е отговорността ми в тази роля,ще се разбере по-нататък.В последствие, 2010 година стана много специална за нас,защото тримата братовчеди аз,Дани и брат и Боби-станахме родители за първи път на три прекрасни бебчета-Виктория,Ивко и Анна,за които се надявам,дълги години да правя торти за рожденните им дни ;)
Тортата на Ивко е по модел на Бубулинката,корифеят в тортоправенето за мен.Е,разбирасе далече са висините на нейните торти,но и моята се получи добре за начало.Реших да направя пандишпанови блатове с яйчен крем.Оказа се,че хич ме няма по направата на блатовете.Получи се нещо като блат,който реших да нарежа на по-тънки блатчета,сложих крема и...сега разбрах кой ще бъде най-големият критик на моите торти-така нареченото ОТК-моята майка.Благодаря на този, който се е сетил да се продават готови блатове за торта,за такива като мен ;)Но без да се заричам,ще се науча някой слънчев ден сама да си правя блатовете.Направих втората торта с готовите блатове,а другата с удоволствие хапнахме у дома.Ето и тортата -влак за Ивко:Рожденият ден мина страхотно- имах удоволствието да се запозная с Ива-шаманката-която прави най-удобните и красиви дрехи за кърмачки(и още куп неща) и Танчето, още една тортена фея.Надявам се скоро и тя да си направи блог,за да сподели нейните прекрасни тортени творения.
Да е жив и здрав Ивко,много послушен,весел,игрив и усмихнат,и шареното влакче на детството да го вози към чудни светове ,мечти и забавни игри!

четвъртък, 9 юни 2011 г.

Ретроспекция в торти

Публикувано от Unknown в 20:03 0 коментара
В началото бе.....Марципан Варна :)
Ето и първият ми опит за торта с покритие, за седмата месечинка на дъщеря ми.Няма да крия,че тогава бях много горда от себе си.
Във форумът, препоръчваха начинаещите да започнат с марципан Варна.За начало е добре,но иначе никак не ми допадна,затова така и неповторих с него.И започна търсенето на моето захарно тесто.
Това е новогодишната ми торта.Помня ,че импровизирах с някакво остатъци от белтъци.

С всеки опит усещах,че ще стана по-добра(нали това е целта -да се усъвършенстваме) А,аз наистина искам да стана добра в тортоправенето.Хъсът и енергията, с които пристъпвам понякога към това хоби, граничат с пристрастяване.действа ми много наркотично ;)
И така ето тортата за осмата месечинка на нашето съкровище Вики. Тортичката стана шаренка,детска и семпла.А, нахъсването се увеличаваше.Така ме сърбяха ръцете,че паузата от един месец,за направата на следващата торта,ми се виждаше много.Вече търсех и поводи за тортоправенето.
Предстоеше първият рожден ден на моят сладък племенник Ивко.Ихааа,ще правя тортааа........
Публикувано от Unknown в 1:51 4 коментара
Ето,че и дългоочакваният момент да си създам блогче настъпи :) Надявам се това да се превърне в едно сладко,цветно и вкусно местенце,където да споделям моите тортени творения.( подозирам,че няма да се стърпя и за другите си находки в кулинарията ;)
Нека първо да се запознаем-казвам се Ангелина(накратко-Ани,Ann,koliin и ли Марая-това са партизанските ми имена).На 36 години съм .Щастлива и безумно влюбена в мъжът до себе си Александър.А, от една година щастието ни стана пълно с появата на най-сладкото същество-нашата дъщеричка Виктория.Да,именно тя има пръстче в новата ми страст тортоправенето.Като всяка щастлива мама на новородено, исках да отбелязваме месечинките на нашето бебче подобаващо.Така се озовах в тортеният форум в Bg mama,в който творят феи-истински тортени феи :)И се почна- всеки първи ден на месеца-тортааааа..........
Тук е моментът да отбележа мястото и на една приятелка от бебешкият ни форум,в моето ново начинание- Силвето.Тя ми се довери безрезервно и първа поръча да направя тортата за първият рожден ден на синът и Мирко.Силвенце,благодаря ти за всичко-за доверието и куражът,който ми даваш!Ти наистина си ми на кадем!
И така,развихрянето ми в тортоправенето става все по-бързо и по-бурно.Усещането,когато правя торта е неуписуемо!А, когато видя усмивката и щастието,което изпълва човекът, за който е предназначена тортата-удовлетворението ми е пълно.
Имах нужда да си създам и моето местенце в необятното пространство на интернета,където да показвам моето тортено щастие.Ами името???Ще попитате защо Cakewish?!Съединих Cake с втората част на името на любимата ми група Nightwish и се получи това,което си представях.
И не напоследно място, искам да изкажа благодарности за куражът и силите, които ми дават моята мила майчица и любимият ми мъж Александър :) и най-голямото ми вдъхновение-Виктория:)
И така, наслаждавайте се!!!!
 

Cakewish Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez